“Si actuem junts podem aconseguir grans coses“, aquesta és la proposta de Simon Anholt després de realitzar un estudi amb l’objectiu de classificar en un ranking els països que més afavoreixen el bé comú de la humanitat. En l’estudi apareixen 125 països que obtenen una puntuació en diferents **categories:**
* Ciència i Tecnologia
* Cultura
* Pau i Seguretat Internacional
* Ordre Mundial
* Planeta i Clima
* Prosperitat i Igualtat
* Salut i Benestar
Després de debatre durant una bona estona a l’antiga fàbrica d’Estrella Damm a Barcelona, vam arribar a la conclusió de què malgrat la falta informació sobre com i d’on s’han extret les dades, l’estudi és un bon exercici per fer-nos reflexionar sobre l’impacte que tenen les diferents polítiques locals en un entorn global.
Actualment com a espècie humana ens enfrontem a problemes molt greus i que necessiten de la directa implicació de cadascun de nosaltres a través dels governs que ens representen. El canvi climàtic, els drets humans, el terrorisme, el creixement demogràfic, les pandèmies, el narcotràfic, l’esclavitud en éssers humans, la pèrdua d’algunes espècies… per esmentar-ne alguns, són problemes que no milloren i que no ho faran sense la implicació global de tots.
![Good Country Index: top ten countries](http://res.cloudinary.com/josepcarrizo/image/upload/v1405697198/gci_index_pzzpgf.png)
És interessant navegar per la llista i veure com països com els Estats Units, per exemple, estan lluny de les primeres posicions en el ranking global. En canvi d’altres com Espanya, se sitúa a la primera posició pel que fa a salut i benestar.
Pots veure la versió original de la presentació feta pel seu autor al **TEDSalon Berlín** el passat mes de Juny **aquí:** [Which country does the most good for the world](http://www.ted.com/talks/simon_anholt_which_country_does_the_most_good_for_the_world)
més informació a goodcountry.org